sâmbătă, 20 martie 2010

INCEPUT DE DRUM

Specificul acestui blog este dat de materia pe care o predau, Educaţie Plastică (în calitatea mea de profesor de Desen la Eco-Şcoala cu Cls. I-VIII Nr. 16 „Take Ionescu”, Timişoara), iar conţinutul reflectă dezinvoltura caracteristică copiilor manifestată prin fantezie, libertate de idei şi culori. Parcurgea lui poate fi asociată unei vizite într-o galerie de artă, unde artiştii sunt de data asta elevii claselor gimnaziale.


Lucrările sunt executate în oră, având drept suport tematic lecţiile predate în clasă, în egală măsură cu imaginaţia zburdalnică a copilăriei.

Deasemenea, vor fi prezentate sub formă de mini-reportaje sau interviuri, lucrările premiate la diferite concursuri, autorii lor, fotografii de la festivitatea de premiere, imagini din expoziţii, anunţuri etc.


Scopul principal al acestui blog este de a promova preocupările artistice ale elevilor din şcoala noastră. Prin urmare, vă invit să transformăm acest blog într-unul interactiv: sub titulatura „Lucrările lunii...” la începutul fiecărei luni vor fi afişate cele mai reuşite lucrări ale lunii precedente, dându-vă posibilitatea de a comenta şi nota (de la 1 la 10) timp de 3 săptămâni, oricare din desenele postate. La sfârşitul acestei perioade va fi afişat clasamentul primelor trei lucrări care adună cele mai multe puncte. Concursul începe în luna aprilie, odată cu lucrările lunii martie.

Mesajele care conţin un limbaj sau expresii nepotrivite vor fi imediat şterse.


Până la începerea concursului, vă propun câteva desene mai vechi din ultimii 5 ani, lucrări a căror identitate, din păcate, nu mai am cum s-o recuperez. Ele sunt urmate în cronologia postării de lucrările realizate în aceeaşi perioadă, dar de data asta cu autori identificaţi, reflectând într-o mare măsură activitatea şi creaţia plastică a elevilor şcolii noastre.

CICI

profu’ de desen


pentru comformitate,

CIPRIAN CHIRILEANU

































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu